Villarreal achterhaalt nummer drie Atlético

Nummer drie Atlético Madrid verspeelde twee punten bij Recreativo en zag Villarreal op gelijke hoogte komen wat betreft het aantal punten: 31 stuks.

Recreativo-Atlético Madrid 0-0
In Huelva viel er niet veel te beleven. Pas na rust slaagden beide ploegen erin gevaarlijk te worden. Atlético had iets meer balbezit en iets meer kansen, maar dat bleek niet genoeg om de drie punten te pakken. Beide doelmannen blonken uit: Atlético's Christian Abbiati en Stefano Sorrentino van Recre.

Getafe-Villarreal 1-3
Villarreal bleef vierde door de winst op Getafe, die verdiend was. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong via Nihat, die scoorde omdat Cosmin Contra de buitenspelval ophief. Een kwartier voor tijd verdubbelde Nihat het verschil na een mooie aanval, waarna Santi Cazorla van dichtbij voor de derde goal zorgde.

Kepa had de partij nog spannend kunnen maken. In de 85ste minuut tekende hij voor de 1-3 en drie minuten later mocht hij aanleggen voor een strafschop na een rode kaart van Fabricio Fuentes. Maar Kepa vuurde zijn penalty hoog over.