Vitesse-coach Van den Brom hoopvol tot aan deadline van 23.59 uur

Reacties

Volgens Vitesse-trainer John van den Brom zijn er nog partijen in gesprek om de club te redden. Dit kondigde hij maandagavond aan.

Vitesse-coach Van den Brom hoopvol tot aan deadline van 23.59 uur

Van den Brom was maandagavond aanwezig tijdens het EK-programma van de NOS richting de avondwedstrijd Portugal - Slovenië, Vitesse kwam als onderwerp eerst aan bod. Het nieuws dat redder in nood Guus Franke zich afmeldde, sloeg in als een bom en kwam uit het niets.

'We hadden twee keer getraind met de groep. Op het moment dat we terugkwamen in de kleedkamer pak je de telefoon en die was ontploft', blikte Van den Brom terug. 'Toen ben ik naar boven gegaan en kreeg ik de bevestiging van de directie dat het zo was. Dat is de status op dit moment.'

Michael van de Kuit, eigenaar van GelreDome, zit dicht op de Vitesse-zaak en reageert op het laatste nieuws

Vitesse heeft tot middernacht om zijn plannen in te leveren bij de beroepscommissie om de proflicentie alsnog te behouden. De financiële stootkracht van Franke was daarbij nodig. Volgens Van den Brom wordt er nog gesproken, hoewel hij niet meldt tussen welke partijen dat gesprek is.

'Ik heb altijd hoop', aldus Van den Brom, die na de degradatie instapte. 'Toen ik wegging, kreeg ik als laatste informatie dat er gesproken wordt over en weer. Het is nog steeds geen middernacht, daar hou ik me aan vast.'

Mocht Vitesse er niet in slagen om zijn proflicentie te behouden en zelfs failliet gaan, moet de club onderaan de ladder van het amateurniveau verder. Van den Brom kondigde aan dat hij bij dit scenario niet aan Vitesse verbonden blijft.

Ook Theo Janssen was maandagavond aanwezig in Hilversum

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.