Vitesse in slotfase met tien man langs Excelsior

Vitesse is terug in het linkerrijtje. Met tien man pakten de Arnhemmers de drie punten op bezoek bij hekkensluiter Excelsior. Juan Lorca maakte de winnende treffer: 1-2.

De Chileen sloeg toe op een moment dat de wedstrijd leek gekanteld. Excelsior had in de zeventigste minuut de achterstand weggepoetst met een benutte strafschop van Johan Voskamp. Bovendien stond Vitesse met tien man op het veld, omdat doelman Piet Velthuizen de penalty had veroorzaakt door de doorgebroken Voskamp te vloeren in kansrijke positie.

Maar op het moment dat Excelsior op jacht ging naar de 2-1, was het Vitesse dat scoorde. Lorca kopte bij de eerste paal laag binnen na een voorzet van Claudemir vanaf de rechterflank. Het was de eerste competitiegoal van de Chileense aanvaller. Als er een ploeg verdiende te winnen in Kralingen, dan was het ook Vitesse. In het lange tijd zeer matige duel was de ploeg van coach Aad de Mos na 35 minuten op voorsprong gekomen dankzij Anduele Pryor. De invaller (voor de geblesseerd uitgevallen Yu Hai) benutte de rebound nadat doelman Ronald Graafland een schot van Santi Kolk had gekeerd.

Excelsior blijft laatste met 23 punten, drie minder dan de veilige nummers veertien en vijftien De Graafschap en VVV-Venlo. Vitesse passeerde FC Utrecht en bezet de negende plaats met 39 punten.