Vitesse laat na groot gat te slaan met NEC

Net als een ronde eerder in de play-offs om een plaats in het Intertoto-toernooi heeft Vitesse verzuimd in de heenwedstrijd een vrijwel beslissende voorsprong te nemen. In de Gelderse derby tegen NEC kregen een Arnhemmers legio kansen, maar alleen Danko Lazovic vond het net: 1-0.

Vitesse laat na groot gat te slaan met NEC

Lazovic was onbetwist de man van de wedstrijd in het matig gevulde Gelredome. De Serviër was eerder in de week nog negatief in het nieuws gekomen omdat hij een training had gemist en meer bezig zou zijn met een transfer dan met zijn werk bij Vitesse. Lazovic leek iets recht te willen zetten en tegen NEC slaagde hij daarin met verve.

Bij het oppermachtige Vitesse was Lazovic de angel van vrijwel elke aanval. Dat de 1-0 van de voet van de Serviër kwam, was dan ook niet verrassend. Vanaf de linkerflank kwam Lazovic naar binnen, speelde de NEC'ers Patrick Pothuizen en debutant Naïm Aarab uit alsof ze er niet stonden en schoot de bal diagonaal langs doelman Gábor Babos.

Het enige doelpunt was de magere oogst van een handvol goede kansen voor Vitesse. Zo raakte Lazovic nog de paal, kopte Mads Junker op de lat en werd de Arnhemmers na vijf minuten een strafschop onthouden toen Jonas Olsson een overtreding maakte op Fred Benson.

In de eerste ronde van de play-offs maakte Vitesse het zichzelf moeilijk door na een 3-0 voorsprong NAC Breda terug te laten komen tot 3-2. Middels een zwaarbevochten 1-0 uitzege klaarde de ploeg van coach Aad de Mos toen alsnog de klus. In het tweeluik met NEC zal Vitesse andermaal vol aan de bak moeten op vreemde bodem en dat heeft het opnieuw aan zichzelf te wijten.

Bekijk hier al onze video's