Vitesse ook met tien man te sterk voor RKC

RKC Waalwijk heeft moeite met scoren en daarom was in een onvriendelijk duel een korte opleving van Vitesse genoeg voor de drie punten (3-1).

Vitesse ook met tien man te sterk voor RKC

Een gebrekkige productie is een van de oorzaken voor het teleurstellende seizoen van RKC. De treffer van Jordan Remacle na achttien minuten in het Gelredome werd dan ook bejubeld als een bevrijding.

Maar zes minuten later zag het allemaal een stuk minder mooi uit voor RKC. Danko Lazovic en Mads Junker gaven namens Vitesse kort na elkaar een fraai staaltje afwerken weg. Daarmee was ook de basis gelegd voor een Arnhemse overwinning.

Want wat RKC ook probeerde, de mooiste kansen bleven onbenut. Onder meer Pius Ikedia en invaller Tim Janssen faalden voor Vitesse-doelman Harald Wapenaar. Aan de andere kant deed Youssouf Hersi wat RKC had nagelaten. De invaller tekende op aangeven van Junker voor de 3-1.

Vitesse eindigde het duel met tien man. Theo Janssen kreeg rood voor een onbesuisde schop aan het adres van Cerezo Fung a Wing, die tot boosheid van de Vitesse-aanvoerder de bal niet wilde uittrappen voor een blessurebehandeling van Remco van der Schaaf.

Het was in de eerste helft al onvriendelijk geweest op het veld. Ivan Vicelich was het voornaamste slachtoffer, want de RKC-middenvelder moest nog voor rust naar de kant met een hoofdwond. Een elleboog van Van der Schaaf overleefde hij nog, maar na een actie van Sébastien Sansoni was het gedaan met de Nieuw-Zeelander.

Bekijk hier al onze video's