Vitesse rukt op na zege bij SC Heerenveen

Vitesse heeft de weg naar boven weer helemaal gevonden. Met een ruime 3-0 zege bij SC Heerenveen is de Arnhemse formatie opgerukt naar de vijfde plaats.

Vitesse rukt op na zege bij SC Heerenveen

De basis voor de opvallende zege bij SC Heerenveen werd een half uur voor tijd gelegd uit een standaardsituatie. Waar Theo Janssen normaal gesproken zich ontfermt over vrije trappen, bewees Nicky Hofs eveneens raad te weten met dergelijke situaties. Op schitterende wijze mikte de kleine middenvelder de bal in kruising. Omdat SC Heerenveen onder meer in de persoon van Klaas Jan Huntelaar en Arek Radomski de kansen onbenut liet, tekenden zich de contouren af van een opvallende Vitesse-overwinning in het Abe Lenstra Stadion.

Een lucky goal van Matthew Amoah, zijn schot werd van richting veranderd, betekende de genadeklap voor de Friese formatie, die in de slotfase ook nog een tweede treffer van de Vitesse-spits moest incasseren. Bovendien moest SC Heerenveen door het resultaat toezien dat Vitesse zich over de Friese formatie heen naar de vijfde plaats oprukte.

Bekijk hier al onze video's