Vitesse sneuvelt in slotfase tegen Inter

Lang leek Vitesse te gaan stunten in het UEFA Cup-toernooi. Maar tien minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Curry maakte het 'grote' Internazionale een einde aan die droom. Dario Simic haalde hard uit voor de gelijkmakende 1-1 en schakelde daarmee Vitesse uit.

Vanaf de vijftiende minuut in de eerste helft droomden een kleine dertigduizend toeschouwers in het volgepakte Gelredome, van een plaats in de volgende ronde van de UEFA Cup. Die droom was vooral zo mooi omdat kwalificatie voor die volgend ronde, ten koste zou gaan voor de illustere miljoenenploeg uit Milaan. Bob Peeters (foto) bezorgde zijn aanhang die droom door na een kwartier spelen Vitesse op voorsprong te brengen. De Belgische spits nam een voorzet van Victor Sikora ineens op zijn scheenbeen en passeerde doelman Frey fraai.

De Arnhemse ploeg van coach Ronald Koeman kwam verdiend op voorsprong. De thuisploeg was sterk gestart en zette Inter onder grote druk. De Italianen moesten terug, maar nadat Vitesse het eerste half uur had gedomineerd kwam Inter er steeds gevaarlijker uit. De ploeg van coach Marco Tardelli kreeg zelfs drie grote kansen op een gelijkmaker, maar faalde in het benutten van de mogelijkheden.

Tardelli heeft echter een goed bezette bank. Bijvoorbeeld Clarence Seedorf en Christian Vieri begonnen naast het veld, maar kwamen na rust in het veld. Na twee minuten was de onlangs van een langdurige blessure herstelde Vieri dicht bij een doelpunt, nadat zijn tegenstander Patrick Pothuizen hem voor zich liet glippen. De Italiaanse spits miste echter. De verwachte stormloop op het doel van Edwin Zoetebier bleef uit. De verdediging van Vitesse sloot goed, ondanks dat Inter wel steeds meer in balbezit kwam. In de tachtigste minuut keerde de wedstrijd. Clarence Seedorf kreeg uit een klutssituatie buiten het strafschopgebied, de bal voor zijn voeten. De Nederlandse international probeerde Vieri aan te spelen, maar via een Arnhemse voet belandde de bal plots bij de vrijstaande Dario Simic, die hard uithaalde en Zoetebier passeerde.

De 1-1 ontketende nog een slotoffensief van Vitesse, waarbij de thuisploeg nog één grote kans kreeg. Uit een hoekschop kwam Peeters goed voor zijn directe tegenstander, zijn kopbal leek het doel in te gaan, zij het dat ploeggenoot Matthew Amoah de bal per ongeluk tegenhield, voordat doelman Frey hoefde in te grijpen.

Aanvoerder Marc van Hintum was zeer teleurgesteld en vond dat Vitesse Inter had laten ontsnappen: 'Wij hebben heel goed gespeeld. Inter is goed weggekomen tegen ons. Ik vond dat wij beter voetbalden. Het geldverschil heb ik niet teruggezien in het voetbal.'

'De wedstrijd duurde acht minuten te lang voor ons', treurde coach Koeman. 'Het is een grote teleurstelling, maar ik moet mijn spelers een compliment geven, want ze hebben goed gespeeld. We moeten wel snel over de teleurstelling heen, want zondag is er weer een belangrijke wedstrijd.' De ploeg met de beste spelers ging door in de UEFA Cup, de beste ploeg zag zijn droom uiteenspatten. Zondag komt FC Groningen op bezoek in het Gelredome.