Vitesse wacht nog altijd op groen licht: 'We moeten geduld hebben'

Reacties

Het definitieve groene licht voor de overname laat bij Vitesse nog altijd op zich wachten. De Common Group en beoogd eigenaar Coley Parry bereikten in september 2022 een akkoord over de aandelenoverdracht, maar het dossier ligt nog altijd ter beoordeling bij de KNVB. De lening die de beoogde nieuwe aandeelhouder voor het huidige seizoen heeft afgegeven zal na de definitieve goedkeuring door de licentiecommissie van de KNVB omgezet worden.

Vitesse wacht nog altijd op groen licht: 'We moeten geduld hebben'
© Pro Shots

Bij de bekendmaking van de jaarcijfers kwam het overnamedossier uiteraard ter sprake. Algemeen directeur Pascal van Wijk is nog altijd vol goede moed dat het positief afgerond wordt. ‘Door aanvullende vragen en stukken verloopt het overnametraject trager dan we verwacht hadden, maar we blijven hopen op een spoedige afronding. Aan onze kant doen we er in ieder geval alles aan om het traject waar mogelijk te bespoedigen.’ Van Wijk wijst op de complexheid van de zaak als oorzaak. 'Van een Rus naar een Amerikaan, dat is nieuw en in deze vorm nog nooit voorgekomen. Je hebt met verschillende wetgevingen te maken wat het complex maakt. We moeten geduld hebben, maar het gaat goedkomen.'

Vitesse legde eerder al uit dat het traject in eerste instantie uit twee stappen zou bestaan: de aandelenoverdracht van Valeriy Oyf aan de Stichting Betaald Voetbal Vitesse Arnhem en de transactie naar de Common Group. De club legde beide stappen los van elkaar ter goedkeuring voor aan de licentiecommissie. Die liet na de aanlevering van de documenten voor stap één weten dat beide stappen in het proces tegelijk behandeld moesten worden. Vitesse moest dus alle documenten voor stap twee versneld aanleveren en op verzoek van het bondsorgaan nog aanvullende stukken indienen. De huidige status is dat de licentiecommissie nog een oordeel moet vellen over het hele pakket documenten. Dat dossier telt inmiddels ruim vijfhonderd pagina’s.

Ondertussen is Coley Parry al regelmatig bij de club. Zo was hij zondag aanwezig bij de wedstrijd van Vitesse tegen Utrecht en was hij present bij het aantrekken van de teruggekeerde spelers Davy Pröpper en Marco van Ginkel. 'Parry wil graag aan de slag en wacht net als ons op de definitieve goedkeuring. Misschien duurt het weken, misschien maanden, een deadline is er niet. We moeten wachten', aldus Van Wijk.

De algemeen directeur ging ook desgevraagd in op zijn eigen positie. De directeur heeft in een eerder stadium aangegeven plaatst te zullen maken en weer terug te keren als financiële man. 'Met alle lopende dossiers is daar nog geen sprake van', gaf Van Wijk aan. 'Het heeft geen haast, ik leer iedere dag nog. We willen eerst zaken aangaande de overname en het stadion afronden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.