Vitesse wankelt door Suárez maar wint wel

Vitesse was in Gelredome veel sterker dan FC Groningen. De Arnhemmers werden echter aan het wankelen gebracht door Luis Suárez. De bevliegingen van de Uruguayaan waren voor de gasten echter niet genoeg: 3-2.

Het blijft een vreemde gewaarwording bij Vitesse. De ploeg kan nog zo goed spelen, een klein beetje tegenspoed zorgt ervoor dat de mannen van trainer Aad de Mos de kluts helemaal kwijtraken.

Tegen Groningen gebeurde dat met name in de eerste helft. Vitesse was beter, scoorde via een prachtig schot van Onur Kaya en domineerde ook na de vroeg verkregen voorsprong. Een doelpunt uit het niets van Suárez (hij kon de bal bij de tweede paal vrijstaand binnenschieten) zorgde ineens voor de ommekeer. De gasten kregen kansen op 1-2. Goran Lovre faalde echter tot twee keer toe in de afronding.

Vitesse pakte de draad pas na de pauze weer op. En hoe, binnen zes minuten liep de thuisclub uit naar 3-1. Danko Lazovic benutte een strafschop en Fred Benson klopte directe tegenstander Gibril Sankoh in de sprint en rondde beheerst af.

Opnieuw Suárez bracht de spanning terug in de wedstrijd. De Groningse aanvaller draaide goed weg en prikte de bal achter doelman Piet Velthuizen:
3-2. Ook nu gaf Vitesse het initiatief uit handen. Groningen had echter te laat in de gaten dat een offensief nog een punt op zou kunnen leveren. Pas in de slotminuten drongen de gasten aan, maar echte kansen leverden dat niet meer op.