Vitesse worstelt helft lang met De Graafschap

Een helft lang leek De Graafschap voor de tweede keer op rij te gaan winnen. In het Gelredome waren de bezoekers beter en vooral gevaarlijker dan Vitesse. Maar na de pauze herstelde de ploeg van Edward Sturing zich goed en nam het alsnog afstand (3-1).

De start van De Graafschap was veelbelovend. Al binnen een minuut kwam de ploeg van Gert Kruys op voorsprong. Na veertig seconden opende Magno met de hulp van de stuntelende Michael Jansen de score. De Braziliaan maakte in de winstpartij tegen NEC ook al De Graafschaps eerste doelpunt.

De snelle voorsprong was niet toevallig. De Doetinchemmers traden zeer aanvallend aan tegen Vitesse en creëerden ook genoeg kansen. Zo misten Ruslan Valeev, Mamadou Zongo, Mirano Carrilho en Magno nog goede mogelijkheden in de eerste helft.

Vitesse stelde daar aanvankelijk alleen een knal op de lat van Nick Hofs tegenover. De Arnhemmer haalde overigens de rust niet. Met een ogenschijnlijk zware blessure moest hij zich in de 44ste minuut laten vervangen.

Zonder Hofs stelde Vitesse in de tweede helft orde op zaken. De Graafschap werd ver teruggedrongen en ging al snel neer. Stijn Schaars was daar verantwoordelijk voor. De linkshalf maakte de 1-1 door bij de tweede paal binnen te werken en schoot via een vrije trap de 2-1 op het scorebord.

Toen De Graafschap vervolgens ook nog Zongo verloor met twee gele kaarten, en Matthew Amoah alleen voor Rob van Dijk ook nog voor de 3-1 zorgde, was de wedstrijd voorbij. Vitesse gaat daardoor als stevige middenmoter de winterstop in. De situatie voor De Graafschap blijft zorgelijk.