Vloek van Kane duurt voort: Engelse topspits wacht nog altijd op prijs

Reacties

De jacht van Harry Kane op zijn eerste prijs is nog altijd niet ten einde. De Engelse spits hoopte na de EK-finale tegen Spanje eindelijk een grote prijs in zijn prijzenkast te kunnen zetten, maar het werd niet de eindstrijd van de captain en de Engelsen.

Vloek van Kane duurt voort: Engelse topspits wacht nog altijd op prijs
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

In zijn tijd bij Tottenham Hotspur was Kane een aantal keren heel dicht bij een prijs. In 2015 verloor hij de League Cup-finale van Chelsea. Zes jaar later was hij nog eens dicht bij het winnen van dat bekertoernooi, maar was Manchester City te sterk in de eindstrijd.

Ook de grootste Europese prijs ging maar net aan de neus van Kane voorbij. In 2019 waren The Lilywhites in de halve finale nog te sterk voor Ajax. In de finale ging het echter mis tegen Liverpool: 0-2.

In de competitie dan? Tottenham leek in 2016 een goede kans te maken op de titel in de Premier League. De ploeg van de toenmalig manager Mauricio Pochettino deed lang mee, maar werd uiteindelijk derde achter Arsenal en verrassing Leicester City.

Ook bij de Engelse nationale ploeg wilde het niet lukken voor Kane. In 2018 werd hij topscorer van het WK, maar werd Engeland uitgeschakeld in de halve finale. In 2021 werd de EK-finale verloren van Italië.

Overstap naar Bayern
Vorige zomer besloot Kane in het buitenland dan maar op zoek te gaan naar de prijzen. Bayern München was de afgelopen jaren dominant in de Bundesliga en dus leek daar de vloek eindelijk verbroken te worden.

De eerste wedstrijd die Kane voor Bayern speelde, was de strijd om de Duitse Super Cup. De spits viel een half uur voor het einde in, maar kon niet voorkomen dat zijn nieuwe club met 0-3 verloor van RB Leipzig. Dat was een eerste dreun, nog groter was de teleurstelling toen het niet lukte in de competitie. Bayern werd voor het eerst sinds 2012 geen landskampioen. Der Rekordmeister moest zijn meerdere erkennen in het ongeslagen Bayer Leverkusen van Xabi Alonso.

Zondagavond stelde Kane teleur in de EK-finale tegen Spanje. De spits en aanvoerder van de ploeg van Gareth Southgate werd na een uur gewisseld, bij een 1-0 achterstand. Uiteindelijk verloor Engeland met 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.