'Voetbalbonden Spanje en Engeland motiveren spelers met flinke bonus'

Reacties

De spelers van Spanje en Engeland kunnen een mooie bonus verwachten als zij het EK zondagavond winnend afsluiten. In de Spaanse en Engelse media wordt gesproken van premies van ruim tien miljoen euro, te verdelen onder de spelers en staf.

'Voetbalbonden Spanje en Engeland motiveren spelers met flinke bonus'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

Mocht de finale worden gewonnen, kunnen de voetbalbonden sowieso extra geld van de UEFA bijschrijven. De Spaanse voetbalbond (RFEF) staat momenteel op 20,25 miljoen euro aan prijzengeld en de Engelse bond (FA) op 19,25 miljoen euro. Daar komt nog 5 miljoen euro bij voor de verliezend finalist en 8 miljoen voor de winnaar.

Maar ook de spelers individueel kunnen een bonus verwachten, om ze te motiveren. Volgens Mundo Deportivo heeft de RFEF met de spelers afgesproken sowieso 30 procent van het totale prijzengeld over te maken naar de spelers en staf. Mocht Spanje de finale winnen, dan wordt dat verhoogd naar 40 procent. Dat komt neer op een bedrag van 11,3 miljoen euro. Indien de finale wordt verloren, gaat het dus om 7,6 miljoen euro.

Bij Engeland zijn er andere afspraken gemaakt, zo meldt The Telegraph. De Engelse spelers krijgen een vast bedrag van 11,6 miljoen euro als ze het EK winnen. Voor de staf is een aparte bonus vastgesteld. Zij mogen 4,7 miljoen euro verdelen bij EK-winst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.