'Voetbalromantiek pur sang: Arsenal-talent kiest voor tweede niveau Spanje'

Reacties

In Engeland is een fraai voetbalsprookje in de maak. Het Arsenal-talent Charlie Patiño (20) is hard op weg naar de club van zijn jeugddromen, ondanks dat die club op het tweede niveau van Spanje speelt. Genoeg grote clubs toonden afgelopen jaar interesse in de middenvelder, maar hij wil graag voor zijn grote liefde Deportivo La Coruña spelen.

'Voetbalromantiek pur sang: Arsenal-talent kiest voor tweede niveau Spanje'
© Pro Shots

Patiño staat al jaren bekend als zeer talentvolle speler bij Arsenal. Niet voor niets werd hij gelinkt aan grote clubs als AC Milan en Juventus. Met twee duels in het eerste van Arsenal op zijn naam en uitleenperiodes aan Blackpool en Swansea City, waar hij een prima indruk maakte, staat hij volgens Relevo nu op het punt om een jeugddroom in vervulling te laten gaan.

Als kind was Patiño - die beschikt over Galicisch bloed, maar in Engeland werd geboren - al groot fan van Deportivo La Coruña. Hoewel er naar verluidt genoeg (sportief interessantere) alternatieven waren, kiest hij nu voor Deportivo, dat afgelopen seizoen promoveerde van het derde Spaanse niveau naar het tweede. De gevallen grootmacht speelt wekelijks nog altijd voor ruim 30.000 man.

Deportivo gaat Patiño komend seizoen huren van Arsenal. Eerder dit seizoen analyseerde VI-journalist Bas van den Hoven het talent Patiño nog uitvoerig.

Spelersprofiel

C. Patino


Geboortedatum:
17 oktober 2003
Leeftijd:
20
Nationaliteit
Engeland
Huidige club:
Deportivo La Coruña
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.