Volgende Højlund-telg meldt zich in Europese topcompetitie

Reacties

Oscar Højlund, het broertje van Manchester United-spits Rasmus, heeft een transfer van FC Kopenhagen naar Eintracht Frankfurt gemaakt. Beide clubs melden dat nieuws woensdagavond. Højlund tekent tot medio 2029 in de bankenhoofdstad van Duitsland.

Volgende Højlund-telg meldt zich in Europese topcompetitie
© Pro Shots

Uiteraard doen beide clubs geen uitspraken over de transfersom voor de felbegeerde middenvelder, maar in verschillende media wordt gerept van een bedrag dat rond anderhalf miljoen euro ligt. Als dat lager is dan misschien verwacht wordt: zijn contract liep nog maar tot het einde van 2024. Højlund verlaat daarmee de club waar hij werd opgeleid, en doet dat met woorden van dankzegging op de clubwebsite van de hoofdstedelingen.

'Ik heb een unieke kans gekregen waar ik enorm trots op ben, nu wil ik die grijpen. Ik kijk ernaar uit, maar het maakt me ook verdrietig dat ik de plek verlaat die zoveel jaren mijn tweede thuis is geweest. Ik heb er veel goede mensen ontmoet en ben ze allemaal veel dank verschuldigd voor hun hulp', klinkt het op de clubwebsite van Kopenhagen – op die van Frankfurt klinken ook mooie woorden over de 'grote club' waar hij nu gaat spelen.

Rasmus en Oscar kwamen elkaar afgelopen seizoen tegen in de Champions League-wedstrijden tussen United en Kopenhagen. In de komende voetbaljaargang kan hetzelfde gebeuren: United en Frankfurt spelen allebei in de Europa League. De derde voetballende Højlund, Emil, speelt nog bij Kopenhagen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Kopenhagen
Meer over FC Kopenhagen
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer O. Højlund
Meer over O. Højlund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.