Volop blessurezorgen bij Oranje-opponent Frankrijk, Mbappé op het veld

Reacties

Het gaat in Frankrijk al een paar dagen over de neus van Kylian Mbappé, maar voor bondscoach Didier Deschamps blijken er meer zorgen te zijn. De oefenmeester moet namelijk vrezen dat hij meer spelers mist in het duel met het Nederlands elftal.

Volop blessurezorgen bij Oranje-opponent Frankrijk, Mbappé op het veld
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Mbappé brak in het openingsduel met Oostenrijk (1-0 zege) zijn neus, waardoor hij mogelijk het treffen met Oranje aan zich voorbij moet laten gaan. Woensdag kwam de superster niet verder dan een paar rondjes joggen rondom het veld. Maar de neus van Mbappé was dus niet de enige schade uit het duel met Oostenrijk, meldt het Franse medium.

Behalve Mbappé ontbrak namelijk ook Dayot Upamecano. De centrale verdediger van Bayern München, die tegen Oostenrijk in de basiself stond, heeft volgens L’Équipe en RMC Sport last van een spierprobleem. Daardoor kon hij niet trainen. Ook niet individueel. Twee dagen voor het duel met Oranje ondervindt de verdediger teveel hinder aan de nasleep van het gevecht met de Oostenrijkers.

Upamecano werd maandagavond geflankeerd door William Saliba. De verdediger van Arsenal speelde goed, maar is ook niet zonder schade uit de strijd gekomen. Verder dan een paar rondjes om het veld kwam de Franse mandekker niet. Net als Mbappé dus.

Ook Theo Hernández kwam woensdag niet ver, want de linksback kwam zijn fiets niet af. Daardoor groeien de zorgen voor Deschamps, wiens spelersgroep sowieso al dertig uur minder rust heeft tussen de twee wedstrijden dan Oranje. De Franse medische staf zal in ieder geval overuren maken de komende dagen.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.