Voormalig Ajax-target wint prestigieuze prijs in de MLS

Reacties

Thiago Almada is verkozen tot grootste talent in dit seizoen van de Major League Soccer. De competitieorganisatie deelt voordat het seizoen afgelopen is in de Verenigde Staten al diverse prijzen uit en het voormalig Ajax-target werd dus verkozen.

Voormalig Ajax-target wint prestigieuze prijs in de MLS
© Pro Shots

In augustus van dit jaar meldde VI nog dat Ajax inzette op Almada, die het beste als aanvallende middenvelder uit de voeten kwam. Een deal werd het niet, waardoor de Argentijn na het winnen van de wereldtitel - hij viel in tijdens de groepswedstrijd tegen Polen - het seizoen gewoon afmaakte bij Atlanta United.

Daar zal de club blij mee zijn geweest, want Almada was bij liefst dertig doelpunten rechtstreeks betrokken in 2023. Dat is bijna de helft van het aantal doelpunten dat Atlanta maakte in de MLS. Almada maakte zelf elf goals en leverde negentien keer een assist. Vorig seizoen viel de smaakmaker ook al in de prijzen, toen hij werd gekozen als beste nieuwkomer van het seizoen. Die prijs ging dit jaar naar voormalig VVV-spits Georgios Giakoumakis.

In de periode van de Ajax-interesse analyseerden we Almada.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.