Voormalig Feyenoord-target Buonanotte maakt indruk als 'Midlands Messi'

Reacties

Facundo Buonanotte, in de zomer nog in beeld bij Feyenoord, maakt momenteel veel indruk als huurling bij Leicester City. De Argentijn krijgt veel lof na zijn winnende goal tegen Bournemouth en is opgeroepen voor de Argentijnse nationale ploeg.

Voormalig Feyenoord-target Buonanotte maakt indruk als 'Midlands Messi'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

De negentienjarige Buonanotte maakte zaterdag zijn tweede Premier League-goal voor Leicester City, dat hem op huurbasis heeft overgenomen van Brighton & Hove Albion. Ook Feyenoord zocht toenadering om de tweevoudig Argentijns international te huren, maar Buonanotte en Brighton zagen meer heil in de deal met Leicester City.

Bij de huidige nummer vijftien van de Premier League krijgt de matchwinner tegen Bournemouth veel lof. 'Hij is een jongen met heel veel talent, ik geniet ervan om hem te zien spelen', zei Gary Lineker, oud-spits van onder meer Leicester City, als presentator van BBC's Match of the Day. 'Hij is pas negentien, maar heeft echt iets speciaals', voegde BBC-analist Alan Shearer eraan toe.

Midlands Messi
Bij The Telegraph wordt Buonanotte betiteld als 'The Midlands Messi'. 'Hij komt uit dezelfde provincie als Lionel Messi (Santa Fe, red.) en heeft eveneens een geweldig linkerbeen, een vergelijking met Messi blijkt onvermijdelijk', schrijft de krant.

Buonanotte was in zijn laatste vijf Premier League-wedstrijden voor Leicester goed voor twee doelpunten en twee assists. 'Het was Carlos Tévez, de voormalig trainer van Buonanotte bij Rosario Central, die als eerste opmerkte dat Buonanotte gelijkenissen toont met Messi. Nu blijkt dat Tévez niet overdreef', aldus The Telegraph.

Oproep Scaloni
Leicester City-manager Steve Cooper prijst zich gelukkig met huurling Buonanotte. 'Facundo is een heel getalenteerde jongen die het verschil maakt bij ons. Het is heerlijk om met hem te mogen werken', aldus Cooper.

Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië heeft Buonanotte na zijn optreden tegen Bournemouth bij de selectie gehaald voor de WK-kwalificatieduels met Venezuela en Bolivia. Scaloni kan daarin geen beroep doen op de geblesseerde Paulo Dybala en Nicolás González en riep daarom het voormalig Feyenoord-target op. De laatste keer dat Buonanotte in actie kwam voor Argentinië was in maart tegen El Salvador.

Venezuela
Venezuela
Do 10 okt.
23:00
Argentinië
Argentinië
Argentinië
Argentinië
Wo 16 okt.
02:00
Bolivia
Bolivia

Spelersprofiel

F. Buonanotte


Geboortedatum:
23 december 2004
Leeftijd:
19
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Leicester City
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.