Voormalig United-talent speelt zich via Ligue 1 in de nationale ploeg

Reacties

Angel Gomes is de meest opvallende naam in de selectie van Engeland voor de Nations League. Lee Carsley, interim-bondscoach van Engeland, ruimde verrassend genoeg een plekje in voor de 24-jarige middenvelder van Lille.

Voormalig United-talent speelt zich via Ligue 1 in de nationale ploeg
© Pro Shots
Ierland
Ierland
0 - 2
Engeland
Engeland

Gomes sloot op zesjarige leeftijd aan in de academie van Manchester United, waar hij de hele opleiding doorliep. In het eerste elftal kwam hij echter nooit uit de verf en veertien jaar later, in 2020, trok hij de deur van Old Trafford achter zich dicht. Na slechts 46 minuten in de Premier League koos hij voor een uitdaging elders. Bestemming: Lille. Daar is de Engelsman, die ook een Portugees paspoort heeft, helemaal opgebloeid. Vorig seizoen was hij een belangrijke pion voor de ploeg van Paulo Fonseca met tien assists en twee goals in 45 wedstrijden.

Oproep
Nu wordt hij beloond met een plek bij de nationale ploeg van Engeland. 'Het was niet altijd makkelijk, maar nu is dat het allemaal waard geweest', vertelt Gomes aan de BBC. 'Ik vertrok bij United om beter te worden als speler, én als persoon. Dat was een lastige stap – ik zat er al sinds mijn zesde – maar vanaf daar is het wel een stijgende lijn.'

Gomes kent interim-bondscoach Carsley goed. Eerder werkten ze samen bij Jong-Engeland, waar ze samen het EK onder-21 wonnen. 'Hij is heel eerlijk en direct. En hij is niet alleen geïnteresseerd in mij als speler, maar ook als mens. Soms vraagt hij ook om je mening. Als je als manager dat vertrouwen in spelers hebt, betalen zij dat terug op het veld.'

Naast Gomes hopen ook Tino Livramento, Morgan Gibbs-White en Noni Madueke op hun eerste minuten voor The Three Lions. Zes spelers in de huidige selectie waren erbij toen Carsley het EK onder-21 won: Gomes, Madueke, Gibbs-White, Cole Palmer, Anthony Gordon en Levi Colwill. 

Spelersprofiel

A. Gomes


Geboortedatum:
31 augustus 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,68 m
Gewicht:
56 kg
Huidige club:
Lille
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer A. Gomes
Meer over A. Gomes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.