Voronin mist door schorsing deel Bundesliga-ontknoping

Hertha BSC kan de komende drie wedstrijden niet beschikken over Andrei Voronin. De van Liverpool gehuurde spits is gestraft na een overtreding op Leon Andreasen. De Duitse voetbalbond (DFB) besloot Voronin voor drie duels te schorsen, ook krijgt hij tienduizend euro boete.

Voronin mist door schorsing deel Bundesliga-ontknoping

De clubtopscorer van Hertha liet zich zaterdag gaan in de slotfase van de 2-0 nederlaag bij Hannover 96. Hij schopte Andreasen onderuit, zonder oog voor de bal te hebben. En nadat hij de rode kaart had gekregen, schoot de Oekraïner de bal tegen de rug van de liggende Andreasen.

'Het was de eerste en hopelijk laatste rode kaart van mijn carrière', reageert de Oekraïner, die niet weet wat hem bezielde in de laatste minuut van het uitduel met Hannover. 'Ik was zo teleurgesteld en het was niet tegen de tegenstander gericht. Ik weet niet wat er aan de hand was met mij.'

Zijn trainer Lucien Favre benadrukt dat de doelstellingen ook zonder sterspeler Voronin gehandhaafd blijven. 'We hebben gedroomd van de titel. Het was een geweldige euforie, dat lijkt me normaal. Nu richten we ons op plaatsing voor het UEFA Cup-toernooi. Dat was en is ons doel.'

Hertha staat met nog zeven wedstrijden te gaan op de vierde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper VfL Wolfsburg bedraagt vijf punten. Door de schorsing moet Favre zijn spits missen tegen Werder Bremen (thuis), 1899 Hoffenheim en Hamburger SV (beide uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen