Gefrustreerde Voronin treurt om 'domme' rode kaart

'Ik was gefrustreerd', bekende Andrei Voronin. De clubtopscorer van Hertha BSC liet zich zaterdag gaan in de slotfase van de 2-0 nederlaag tegen Hannover 96. Hij schopte tegenstander Leon Andreasen onderuit, zonder oog voor de bal te hebben. En nadat hij de rode kaart had gekregen, schoot de Oekraïner de bal tegen de rug van de liggende Andreasen.

Gefrustreerde Voronin treurt om 'domme' rode kaart

'Je mag je frustratie niet op die manier laten gaan', sprak teammanager Dieter Hoeness na afloop al vermanend over Voronin. De aanvaller zelf volgde even later met een schuldbekentenis. 'Het spijt me. Het was zó dom, natuurlijk mag dit niet gebeuren.'

'Ik weet niet wat er met me aan de hand was. Het is de eerste rode kaart in mijn loopbaan. De frustratie was zo groot, omdat we voor de derde opeenvolgende keer verloren. Na afloop ben ik direct naar de kleedkamer van de scheidsrechter gegaan om mijn verontschuldigingen aan te bieden.'

Hertha en Voronin leken tot voor kort op weg naar de Duitse titel, maar na drie nederlagen in successie is de club uit Berlijn gezakt naar de vierde plaats met een achterstand van vijf punten op koploper VfL Wolfsburg. Tot ergernis van Voronin, de man die symbool stond voor de goede vorm van enkele weken terug. Met acht goals in zes duels leverde hij een grote bijdrage aan de koppositie. De laatste vier wedstrijden scoorde hij niet.

Voronin moet zich binnenkort verantwoorden bij coach Lucien Favre. 'Wat hij heeft gedaan, kan gewoon niet', aldus de Zwitserse trainer. Bovendien dreigt de 29-jarige international door een schorsing een fors deel van de laatste zeven wedstrijden te moeten missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen