Vuurwerk op het veld in Amsterdam: Klassieker gestaakt

Reacties

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is tijdelijk stilgelegd. In de 44ste minuut werd er door Ajax-supporters vuurwerk op het veld gegooid.

Vuurwerk op het veld in Amsterdam: Klassieker gestaakt
© ESPN
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Ajax speelde een ontluisterende eerste helft en keek voor rust al tegen een 0-3 achterstand aan tegen de grote rivaal. Na de 0-2 werd het duel al even stilgelegd, omdat er een plastic beker op het veld was gegooid. Nadat de 'dader' was gevonden, werd het duel weer hervat.

Kort voor rust ging het echter mis. BIj het doel van Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther werd er vuurwerk op het veld gegooid. En dus kon arbiter Serdar Gözübüyük niet anders dan de spelers naar binnen te sturen.

'Het was al kantje boord met het bekertje. Een beker vind ik een ander verhaal dan vuurwerk. Dit is expres gedaan, om de boel te treiteren. Omdat je niet tegen je verlies kunt, tegen de ondergang van je club kan. De emoties lopen heel hoog op', zegt analyticus Kenneth Pérez erover bij ESPN. 'Dit moet je niet normaal vinden. Het is gewoon dom. Je moet het soms accepteren, als het niet lukt. Je zit in een slechte fase, dat moet je accepteren. Supporters denken daar anders over.'

'Je hoorde het al vanuit het publiek. Een motie van wantrouwen naar alles, het bestuur, de rvc, Sven Mislintat', reageert Mario Been. 'Het is een complex probleem en dan sta je ook nog 0-3 achter tegen je aartsvijand.'

Inmiddels rolt de bal weer in de Johan Cruijff Arena. Volg het restant van De Klassieker in de VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.