VVV ervaart kracht Dordrecht, Telstar geeft niet thuis

FC Dordrecht heeft zijn status van koploper in de Jupiler League bevestigd tegen VVV-Venlo en zag ook achtervolger Telstar een steek laten vallen.

FC Dordrecht – VVV-Venlo 5-0
VVV-Venlo mocht dan met slechts drie punten minder de reis naar de Krommedijk hebben gemaakt, op het veld was het verschil met koploper FC Dordrecht groot. Al in de eerste helft keek de Limburgse ploeg tegen een 3-0 achterstand aan.

Een ongelukkige handsbal van Guus Joppen bleek het begin van het einde voor VVV. Yoëll van Nieff (foto) benutte de strafschop. FC Dordrecht vergrootte in de laatste vijf minuten voor rust de marge via Paul Gladon en Rihairo Meulens. Voor zover VVV niet al op de rug lag, dan was de 4-0 van Van Nieff in de 69ste minuut de genadeklap voor de Limburgers. Invaller Giovanni Korte maakte het Dordtse feest in de laatste minuut compleet.

FC Dordrecht blijft door de overtuigende overwinning aan de leiding gaan in de Jupiler League met slechts twee verliespunten. VVV-Venlo heeft er na het bezoek aan de Krommedijk zes meer, waar juist het gat dichten de opzet was geweest.

De Graafschap – Telstar 3-0
De Graafschap en Telstar hadden moeite het publiek op de Vijverberg vermaak te bieden. Maar in de slotfase van de eerste helft vielen er toch twee doelpunten te begroeten door het thuispubliek. Tim Bakens brak de ban met een kopbal, waarna Tim Vincken ervoor zorgde dat De Graafschap met een gerust gevoel de kleedkamer kon opzoeken.

De opleving voor rust bleek voldoende voor de drie punten voor De Graafschap, dat zich in een leukere tweede helft via Jerry van Ewijk naar een 3-0 zege speelde. Daarmee zijn De Superboeren naar de vijfde plaats geklommen. Telstar daarentegen moest een pas op de plaats maken en zag de achterstand op koploper FC Dordrecht groeien naar zes punten.

MVV Maastricht – Excelsior 0-1
Excelsior heeft na de zege op Sparta Rotterdam van maandag de smaak te pakken. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson boekte vijf dagen na het succes in de stadsderby de tweede zege van het seizoen. Het ging ten koste van MVV Maastricht, dat op eigen veld ten onder ging door een doelpunt van invaller Kevin Vermeulen.