VVV-Venlo maakt hopeloze achterstand ongedaan

NEC heeft zich in eigen omgeving laten afbluffen door VVV-Venlo. Een 2-0 voorsprong werd in de tweede helft door de ontketende Limburgers ongedaan gemaakt.

VVV-Venlo maakt hopeloze achterstand ongedaan

De Nijmeegse club ging goed van start tegen VVV-Venlo. Na het doelpunt van Tim Janssen (zijn eerste in dienst van NEC), mede tot stand gekomen na een mislukte lob van Jeremain Lens en een ongelukkig moment van Peter Reekers, hield de ploeg van Mario Been de Limburgers op de eigen helft.

Eigenlijk had NEC in die fase een beslissende afstand kunnen realiseren, via mogelijkheden voor Lens en Brett Holman. Dat had voor meer opluchting gezorgd bij een elftal dat al vijf wedstrijden achtereen niet meer had gewonnen.

Minpunt van de eerste helft was verder de gele kaart die VVV'er Nordin Amrabat kreeg. Hij ging op de benen van Saidi Ntibazonkiza staan, maar werd te mild bestraft door arbiter Raymond van Meenen die rood had moeten trekken. In de openingsfase van de tweede helft verzuimde Lorenzo Davids NEC aan een grotere voorsprong te helpen. Een door Janssen teruggelegde bal werd door Davids van dichtbij overgeschoten. Diezelfde Janssen vergrootte zelf het verschil in de steeds onvriendelijker wordende wedstrijd. Janssen werd bediend door de mee naar voren gekomen Youssef El-Akchaoui.

Gouden wissels van VVV-trainer André Wetzel drukten zwaar hun stempel op het verloop van het boeiende voetbalgevecht. Eerst was er de aansluitingstreffer van VVV-Venlo via de voor Adil Auassar in het veld verschenen Leon Kantelberg op aangeven van Amrabat.

De andere invaller, Sandro Calabro (ingevallen voor Sjors Verdellen), maakte dankzij aangever Jason Oost de ellende voor NEC compleet. Weg 2-0 voorsprong, en nu al zes weken achtereen geen winst meer. VVV-Venlo daarentegen verloor al vier duels op rij niet meer.

Bekijk hier al onze video's