Waarom Bosz in de spits Pepi niet wisselde voor De Jong

Reacties

In het laatste half uur van de competitiewedstrijd PSV - PEC Zwolle speelde de thuisclub met twee spitsen in het veld. Starter Ricardo Pepi bleef staan na het inbrengen van Luuk de Jong. Een experiment van trainer Peter Bosz, die er na de wedstrijd wat meer uitleg bij gaf.

Waarom Bosz in de spits Pepi niet wisselde voor De Jong
© Pro Shots
PSV
PSV
6 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Op het persmoment in het Philips Stadion liet Bosz weten dat het een bewuste keuze was om met De Jong en Pepi te spelen. 'Het was een bewust experiment, omdat het weleens voor kan komen dat je met ze samen moet spelen.'

Tegen PEC was het een ideaal moment om wat uit te proberen, omdat de formatie uit Overijssel lang met tien man stond en zelfs met elf man bijzonder weinig uitrichtte tegen PSV. 'Ik heb in mijn carrière zo vaak een extra spits erbij gezet en dat je vervolgens de controle totaal kwijt was en niet meer in de buurt van de tegenstander kwam', aldus Bosz.

Bosz heeft nu een volle week om eventueel dat experiment ook op de training toe te passen, PSV is immers vrijgeloot voor de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker. De pijlen kunnen dus gericht worden op Ajax, komende zaterdag de tegenstander in Amsterdam.

Bosz ziet voordeel voor PSV richting kraker tegen Ajax
Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
10
10
0
0
35-6
+29
30
2
FC Utrecht
8
7
1
0
15-8
+7
22
3
Ajax
7
5
1
1
17-7
+10
16
4
Feyenoord
8
4
4
0
19-8
+11
16
* Actueel tot en met 26 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.