Waarom Chelsea een zevenjarig contract verlengt met twee seizoenen

Reacties

Chelsea heeft een negenjarig contract afgesloten met Nicolas Jackson. En dat terwijl de spits al een zevenjarige verbintenis had.

Waarom Chelsea een zevenjarig contract verlengt met twee seizoenen

Jackson, vorig seizoen veelvuldig bekritiseerd, ligt nu evenlang vast als Cole Palmer. De sterspeler verlengde vorige maand zijn contract tot medio 2033.

Bijna de helft van de Chelsea-selectie heeft nu een contract van meer dan vijf jaar. Zo heeft Enzo Fernández een achtjarig contract, João Félix een zevenjarig contract en ex-PSV'er Noni Madueke een zesjarig contract.

Het is een boekhoudkundige truc die Chelsea de afgelopen jaren steeds vaker toepast. Clubs schrijven transfersommen namelijk per jaar af. Zo kan Chelsea de kosten in de administratie verder uitsmeren. Het betekent niet dat het geld nog niet overgemaakt is aan de verkopende club; transfersommen moeten doorgaans binnen drie jaar betaald zijn.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer N. Jackson
Meer over N. Jackson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.