Waarom De Bruyne wel traint, maar volgens Guardiola niet speelt bij City

Reacties

Kevin De Bruyne ligt er mogelijk nog wel even uit bij Manchester City. De Belgische routinier (33) traint alweer mee met The Citizens, maar voelt zich volgens Pep Guardiola nog niet helemaal goed. De Spaanse succesmanager geeft De Bruyne dan ook alle tijd om volledig te herstellen.

Waarom De Bruyne wel traint, maar volgens Guardiola niet speelt bij City
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
Wo 23 okt.
21:00
Sparta Praag
Sparta Praag

Ruim een maand geleden werd De Bruyne in de rust van het Champions League-duel met Internazionale naar de kant gehaald wegens een blessure. Sinds die tijd maakte de Belg geen minuut meer voor Manchester City, maar trainen doet hij wel. Guardiola gaf tijdens een persmoment tekst en uitleg over het herstel van De Bruyne.

'Het is niet een heel groot probleem, maar hij voelt zich nog niet helemaal goed. Kevin is ook geen 22 jaar oud meer en hij moet compleet fit zijn om het beste uit zijn potentieel te halen', begon Guardiola in aanloop naar het duel met Sparta Praag. 'Tijdens de training gaat het wat beter, maar ik heb hem verteld dat hij alle tijd krijgt om te herstellen.'

Naast De Bruyne moet City het tegen Sparta Praag nog doen zonder meer spelers die normaliter kans maken op een basisplaats. Het gaat om Kyle Walker en de langdurig geblesseerde Rodri en Oscar Bobb.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.