Waarom de keepers van Liverpool een zwarte bril dragen op de training

Reacties

Arne Slot is bezig aan zijn eerste weken in dienst van Liverpool. Een blik op het trainingsveld leverde een bijzonder beeld op. Doelman Marcelo Pitaluga draagt een zwarte bril. Maar waarom? Dat idee komt uit de koker van keeperstrainer Fabian Otte.

Waarom de keepers van Liverpool een zwarte bril dragen op de training
© YouTube Liverpool

Op het YouTube-kanaal van The Reds is te zien dat Pitaluga een accessoire krijgt aangereikt. Dat gebeurt uit handen van Otte, die deze zomer John Achterberg opvolgde als keeperstrainer. De Duitser is een voorstander van innovatie in het voetbal. Otte vroeg Pitaluga volgens The Athletic om deze Swivel Vision-trainingsbril op te zetten.

Op de beelden moedigt Otte Pitaluga aan om de hoeken te zoeken en te blijven scannen. Dat doet de Duister omdat de bril het perifere zicht beperkt. Dat is het deel van het zicht dat buiten de centrale, scherpgestelde blik ligt. Hoe komt deze methode van pas voor een doelman? Deze bril is ontworpen om de hand-oogcoördinatie en technische vaardigheden te verbeteren.

Dat gebeurt door tijdens een specifieke sessie de sensorische input te beperken. Concreet houdt dat in dat zulke oefeningen op de trainingen het makkelijker moeten maken om dergelijke acties in wedstrijdverband toe te passen. Het gebruik ervan is gebaseerd op wetenschappelijke principes.

De beelden bekijk je hieronder op het YouTube-kanaal van Liverpool

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.