Waarom gouden generatie België niks won? 'Er liepen te veel diva's rond'

Reacties

Radja Nainggolan heeft zijn licht laten schijnen over de gouden generatie van België. Onze zuiderburen hadden jarenlang een aantal van de beste spelers ter wereld rondlopen, maar presteerden zelden goed op een eindtoernooi.

Waarom gouden generatie België niks won? 'Er liepen te veel diva's rond'
© Pro Shots

Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Vincent Kompany, Jan Verthonghen, Toby Alderweireld, Thibaut Courtois, de Belgen hadden sterren in overvloed. Nainggolan speelde zelf dertig interlands rondom die periode. De inmiddels 36-jarige middenvelder erkent dat het nooit echt goed boterde binnen de Belgische selectie. Hij ziet dat als voornaamste reden voor het uitblijven van Belgisch succes.

'Er waren te veel diva's in de selectie', lichtte Nainggolan toe in de podcast Gurulandia. 'Iedereen wilde de hoofdrolspeler zijn. Dat is waarom het talent er op grote toernooien nooit helemaal uitkwam. Vergelijk het met het Paris Saint-Germain van destijds. Die hadden ook Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé.

PSG haalde de grootste sterren binnen met het doel de Champions League-droom te kunnen verwezenlijken, wat uiteindelijk niet lukte. 'Wij hadden dan Lukaku, Hazard, De Bruyne, Courtois... Iedereen wilde de belangrijkste speler zijn. Dat werkt gewoon niet. Als je al die spelers bij elkaar zet, heb je te veel hoofdrolspelers.'

Spelersprofiel

R. Nainggolan


Geboortedatum:
4 mei 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Antwerpen
Nationaliteit
België
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
Bhayangkara FC
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.