We gaan weer loten: PSV, FC Twente en AZ krijgen meer duidelijkheid

Reacties

PSV hoopt zich via twee voorrondes te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League en hoort maandagmiddag hoe de eerste horde richting dat doel eruit zal zien. Ook FC Twente en AZ krijgen meer duidelijkheid, voor de (mogelijke) derde voorronde van de Conference League.

We gaan weer loten: PSV, FC Twente en AZ krijgen meer duidelijkheid
© Pro Shots

In het Zwitserse Nyon wordt er maandag weer geloot voor de drie Europese toernooien. Om 12.00 uur begint eerst de loting voor de derde voorronde van de Champions League, waar PSV in de koker zit. De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen zal worden gekoppeld aan AS Monaco (FRA), Sturm Graz (OOS), Union Saint-Gillis (BEL) of de winnaar van FC Midtjylland (DEN) - AEK Larnaca (CYP).

Midtjylland en Larnaca staan eerst nog tegenover elkaar in de tweede voorronde van de Champions League. De duels worden komende dinsdag (in Denemarken) en volgende week dinsdag (op Cyprus) afgewerkt. PSV komt op 2 of 3 augustus voor het eerst in actie. Op 9 augustus spelen de Eindhovenaren vervolgens de return.

Mocht PSV de derde voorronde overleven, dan moet het alleen de play-offronde nog zien door te komen. De wedstrijden in deze ronde worden afgewerkt op 16 en 17 augustus en op 23 en 24 augustus. Op 2 augustus wordt er eerst al geloot voor de play-offronde.

Wanneer PSV in de derde voorronde van de Champions League sneuvelt, gaat het verder in de Europa League. De Eindhovenaren krijgen in dat geval direct een ticket voor de poulefase. Maandag om 13.00 uur wordt er geloot voor de derde voorronde van de Europa League, maar daar doet geen Nederlandse ploeg aan mee. Feyenoord is al verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi.

conference league

FC Twente en AZ gaan voor Conference League-voetbal in het nieuwe seizoen. Twente eindigde als vierde in de Eredivisie en stroomt daardoor in de derde voorronde in, terwijl AZ als winnaar van de play-offs al in de tweede voorronde aan de bak moet. Donderdag treft de ploeg van Pascal Jansen in Alkmaar Tuzla City. De return, in Bosnië en Herzegovina, is volgende week donderdag (28 juli).

Mocht AZ erin slagen om Tuzla City van zich af te schudden, dan wordt het in de derde voorronde van de Conference League gekoppeld aan Dundee United (SCH), de winnaar van Pogoń Szczecin (POL) - Brøndby IF (DEN), de winnaar van Saint Patrick's Athletic (IER) - NS Mura (SLO) of de winnaar van Seinäjoki (FIN) - Lillestrøm (NOO).

Voor Twente wacht een tweeluik met FC Lugano, de winnaar van Kairat Almaty (KAZ) - Kisvárda FC (HON), de winnaar van Velez-Mostar (BOS) - Hamrun Spartans (MAL), de winnaar van Aris Limassol (CYP) - Neftçi Baku (AZE) of de winnaar van Racing FC Union Luxemburg (LUX) - FK Cukaricki (SER).

De wedstrijden in de derde voorronde worden afgewerkt op 4 en 11 augustus. De winnaars plaatsen zich voor de play-offronde; de wedstrijden in deze ronde staan voor 18 en 25 augustus op het programma. Bij eliminatie is er geen vangnet voor Twente of AZ.


mogelijke tegenstanders psv

• AS Monaco (FRA)
• Sturm Graz (OOS)
• Union Saint-Gillis (BEL)
• Winnaar van FC Midtjylland (DEN) - AEK Larnaca (CYP)

mogelijke tegenstanders fc twente

• FC Lugano (ZWI)
• Winnaar van Kairat Almaty (KAZ) - Kisvárda FC (HON)
• Winnaar van Velez-Mostar (BOS) - Hamrun Spartans (MAL)
• Winnaar van Aris Limassol (CYP) - Neftçi Baku (AZE)
• Winnaar van Racing FC Union Luxemburg (LUX) - FK Cukaricki (SER)

mogelijke tegenstanders az

• Dundee United (SCH)
• Winnaar van Pogoń Szczecin (POL) - Brøndby IF (DEN)
• Winnaar van Saint Patrick's Athletic (IER) - NS Mura (SLO)
• Winnaar van Seinäjoki (FIN) - Lillestrøm (NOO)

{"title":"Verdien voor €50 aan Free Bets met inzetten op Oranje scoort!","titleMobile":"Verdien voor €50 aan Free Bets met inzetten op Oranje scoort!","odd":"€50","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963497&bid=39878","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:2789e6f2-9de9-4994-9a13-f16f347b0272","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet biedt een welkomstactie (24+) aan rond het duel Duitsland - Nederland.","textMobile":"Unibet biedt een welkomstactie (24+) aan rond het duel Duitsland - Nederland."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.