Weer nieuwe coach voor verdeeld AS Roma

AS Roma gaat zeer waarschijnlijk weer een nieuwe coach aanstellen. Na de 3-0 nederlaag bij Cagliari lijkt Luigi Del Neri nog maandagmiddag te vertrekken. Bruno Conti geldt als belangrijkste kandidaat voor de binnenkort vacante positie.

Weer nieuwe coach voor verdeeld AS Roma

Del Neri ontbrak maandagochtend op de training in Trigoria. Hij sprak met de clubleiding. De inhoud van het gesprek laat zich raden, aangezien de trainer vorige week nog te horen had gekregen van voorzitter Franco Sensi dat het tijd was om wedstrijden te gaan winnen. En van directeur Franco Baldini kreeg hij te horen dat de spelers nog wel vertrouwen hebben in de trainer, maar dat de spelers onderling elkaar niet meeer vertrouwen.

Van dat laatste was ook Del Neri al op de hoogte, de trainer die sinds het najaar bij de giallorossi werkt telde vijf groepjes in zijn selectie: 'De jongeren, de Italiaanse spelers, de buitenlandse spelers, Francesco Totti en Antonio Cassano.'

Del Neri zou zelfs vorige week al hebben willen opstappen, maar Baldini hield hem toen nog tegen. Na de ontluisterende zeperd bij Cagliari lijkt dat anders.

Bovendien zijn de komende weken van cruciaal belang voor het seizoen van Roma. Woensdag wacht de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de Coppa Italia, waarin de ploeg een 1-0 voorsprong verdedigt tegen Fiorentina. Zondagavond wacht het thuisduel met AC Milan en een week later wacht concurrent Udinese.

Mocht Del Neri opstappen of worden ontslagen, dan zal Roma voor de vierde keer dit seizoen een trainer moeten aanstellen. Eerder stapten al Cesare Prandelli en Rudi Völler op.

Bekijk hier al onze video's