Weg vrij voor Koopmeiners: AS Roma pikt Soulé op bij Juventus

Reacties

AS Roma heeft de komst van Matías Soulé wereldkundig gemaakt. De talentvolle Argentijn komt voor een bedrag van 26 miljoen euro over van Juventus. Dat lijkt tevens goed nieuws te zijn voor Teun Koopmeiners.

Weg vrij voor Koopmeiners: AS Roma pikt Soulé op bij Juventus
© Pro Shots

Koopmeiners wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar Juventus. Atalanta vraagt echter naar verluidt zestig miljoen euro. Daardoor heeft Juventus lang gewacht met het eerste bod uitbrengen op Koopmeiners. De Italiaanse media schreven dat de club eerst wilde wachten tot Soulé verkocht was, zodat er wat geld in het laatje kwam.

Dat is nu gebeurd. Soulé heeft een contract getekend in Rome tot medio 2029. De 21-jarige aanvaller komt uit de jeugd van Juventus en brak daar ook door. In totaal kwam hij 21 keer uit voor het eerst elftal. Afgelopen seizoen maakte hij indruk op huurbasis voor Frosinone, waarvoor hij 11 keer scoorde in 39 wedstrijden.

AS Roma betaalt een vast bedrag van 26 miljoen euro voor Soulé, exclusief 2 miljoen aan vrij eenvoudig te behalen bonussen en 2 miljoen aan minder eenvoudig te behalen bonussen. Daarnaast heeft Juventus een doorverkooppercentage van 10 procent bedongen.

Spelersprofiel

M. Soulé


Geboortedatum:
15 april 2003
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Mar del Plata
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,82 m
Huidige club:
AS Roma
Nationaal team:
Argentinië
Nationaal team:
Argentinië Onder 20
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.