AZ speelt bij weerzien met Koopmeiners gelijk tegen Atalanta

AZ heeft zaterdagmiddag in eigen huis in een oefenduel gelijkgespeeld tegen Atalanta. Teun Koopmeiners speelde bijna de gehele wedstrijd mee tegen zijn voormalige werkgever.

AZ
AZ
2 - 2
Atalanta Bergamo

Naast Koopmeiners begon er nog een Nederlander in de basis bij Atalanta: Marten de Roon. Ook Mitchel Bakker en Hans Hateboer waren met de ploeg uit Bergamo naar Alkmaar afgereisd, maar moesten het doen een plek op de bank. Zij vielen in de 58ste minuut in.

AZ begon goed aan het duel met de Europa League-winnaar. Troy Parrott zette de thuisploeg met een uitstekende kopbal in de 35ste minuut op 1-0. Dat was het tweede doelpunt van de Ierse spits in het shirt van de Alkmaarse formatie.

Na iets meer dan een uur spelen kwam Atalanta op gelijke hoogte dankzij een eigen goal van David Møller Wolfe. Hij verandere een schot van Ademola Lookman, die in de Europa League-finale een hattrick maakte, van richting. Invaller Charles De Ketelaere zorgde niet veel later voor de 1-2 met een rake kopbal bij de tweede paal. Koopmeiners en De Roon werden in de 79ste minuut gewisseld.

Het duel leek af te stevenen op een Italiaanse overwinnning, maar AZ wist op de valreep nog op gelijke hoogte te komen. Lequincio Zeefuik versloeg Atalanta-verdediger Rafael Tolói, ging om de doelman heen en schoot de 2-2 binnen. AZ vervolgt de voorbereiding woensdag tegen het Franse Le Havre.

De doelpunten op een rij

N.E.C.
N.E.C.
0 - 2
Olympiakos Piraeus

Ook NEC speelde tegen een Europees kampioen. De ploeg uit Nijmegen oefende namelijk op een geheime locatie tegen Conference League-winnaar Olympiakos. NEC stond bij de rust met 0-2 achter door doelpunten van Gelson Martins en Georgios Masouras. Aan de tweede Griekse treffer was geklungel van Stijn van Gassel voorafgegaan. De doelman voorkwam daarna wel de 0-3.

Na rust wist zowel NEC als Olympiakos niet meer te scoren. Het duel eindigde in 0-2. NEC speelt vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd, ook tegen het Franse Le Havre.