Weghorst opnieuw belangrijk: 'Duidelijk wat er gebeurt als ik erin kom'

Bondscoach Ronald Koeman vond het tegen Turkije al na 45 minuten tijd voor Wout Weghorst. De spits zorgde in de tweede helft voor het nodige gevaar en hielp Oranje aan een overwinning tegen Turkije. Ook Stefan de Vrij was van groot belang.

2 - 1
Turkije
Turkije

Koeman realiseerde zich al vroeg dat hij Weghorst nodig had op het veld. 'Aan het einde van de eerste helft, na de 35ste minuut , zei hij: "Wout, ga je klaarmaken"', aldus Weghorst in gesprek met de NOS. 'Het is duidelijk wat er gebeurt als ik erin kom. Ze hoeven het me niet meer te vertellen, ik weet wat er gevraagd wordt. Volle bak druk, een op een achterin, duels winnen.'

Stefan de Vrij was een andere hoofdrolspeler zaterdagavond en werd door de UEFA verkozen tot Man van de Wedstrijd. De Vrij kreeg van Voetbal International het hoogste cijfer van Oranje. De Nederlandse verdediger speelde een prima wedstrijd en zorgde met een kopgoal voor de gelijkmaker. Bij het terugkijken van het moment constateerde De Vrij 'veel overtuiging' bij zichzelf. 'Een geweldige bal van Memphis, ik voel dat ik helemaal vrij ben, dan moet hij er met overtuiging in.' Ook doelman Bart Verbruggen velde zijn oordeel over het doelpunt. 'Een kopbal uit het boekje, perfect getimed. Ik stond een meter of zeventig achter hem mee te doen', aldus de glimlachende keeper.

Oranje begon goed aan de wedstrijd, maar had het daarna lastig. 'We werden wat slordiger en leden teveel onnodig balverlies', stelt De Vrij. 'Zij (Turkije, red.) hielden de afstanden klein. Het was moeilijk om de ruimtes te vinden, maar dan moet je gewoon geduldig blijven.'

Voor rust kwam Nederland nog op achterstand. Volgens De Vrij was er in de rust geloof in een goede afloop. 'Zij hadden natuurlijk echt heel veel gegeven in de afgelopen wedstrijden. We moesten de bal snel rond laten blijven gaan en kijken of zij dat vol konden houden. Zodat die ruimtes er zouden komen en die kwamen er. Gelukkig ook voor ons maken we uit een korte corner gelijk, extra lekker.'

{"title":"Actie: €50 aan Free Bets bij goal Feyenoord én Twente!","titleMobile":"Actie: €50 aan Free Bets bij goal Feyenoord én Twente!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:6863e4ee-01a4-453d-9989-f06a8eba8efd","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Feyenoord en Twente!","textMobile":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Feyenoord en Twente!"}