Weghorst start voor Ajax tegen Qarabag

Reacties

Wout Weghorst start als spits in de Europa League-wedstrijd tegen Qarabag FK. Ajax-coach Francesco Farioli kiest voor de aanvaller die in de vorige wedstrijd belangrijk was met twee doelpunten. Brian Brobbey zit tegen Qarabag op de bank.

Weghorst start voor Ajax tegen Qarabag
© Pro Shots
Qarabağ
Qarabağ
35'
0 - 0
Ajax
Ajax

Ten opzichte van de vorige wedstrijd, tegen Heracles Almelo, zijn er meer wijzigingen, maar die in de spits is de meest verrassende. Weghorst speelde voornamelijk als invaller bij Ajax, waarin hij zeer effectief bleek. In zijn laatste twee Eredivisie-duels, tegen FC Groningen en Heracles, was hij beslissend. 

Naast de entree van Weghorst zijn er ook andere nieuwe namen in de basisopstelling. Youri Baas en Davy Klaassen zijn er niet bij. Baas zit een Europese schorsing uit - hij kreeg rood tegen Slavia Praag - en Klaassen ondertekende zijn contract bij Ajax nadat de inschrijfperiode voor de competitiefase van de Europa League was gesloten. Daniele Rugani en Kian Fitz-Jim zijn de vervangers.

Het basisdebuut van Rugani, die al wel viermaal inviel, werd woensdag al aangekondigd tijdens het persmoment van Ajax. De Italiaan staat naast Josip Sutalo, Devyne Rensch en Jorrel Hato zijn de backs. Naast Fitz-Jim staan Kenneth Taylor en aanvoerder Jordan Henderson.

Voorin dus geen Brobbey, maar ook geen Bertrand Traoré. De rechtsbuiten wordt tegen Qarabag vervangen door Christian Rasmussen. Zo blijft van de 'normale' Ajax-aanval één speler over: Mika Godts.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Rugani, Sutalo, Hato; Fitz-Jim, Henderson, Taylor; Rasmussen, Weghorst, Godts.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.