Weigering versnelde breuk Adriaanse en Al-Sadd

De weigering zijn contract te verlengen, heeft Co Adriaanse zijn ontslag bij Al-Sadd gebracht. De Nederlandse coach heeft andere opties.

'De reden is dat het kampioenschap bijna onhaalbaar is en de opvolger het team gaat leiden in de komende Asian League Cup, die doorloopt in het volgende seizoen', luidt de officiële verklaring van Al-Sadd.

Voorzitter Mohammed Al Ali spreekt tegen dat een verschil van inzicht de oorzaak is geweest voor het afscheid. De preses meende dat die problemen wel uit de wereld kon worden geholpen. 'Het belangrijkste is dat we stabiliteit willen hebben in onze technische staf. We hebben hem gevraagd zijn contract te verlengen, maar dat wilde hij niet.'

Volgens Al-Sadd wilde Adriaanse niet ingaan op het aanbod zijn verblijf te verlengen, omdat de Nederlander bij meer clubs in beeld is. Hamburger SV heet een van de belangrijkste gegadigden te zijn voor de Amsterdammer.

Al-Sadd heeft al een balletje opgegooid bij eventuele opvolgers. Met Argentijn Ramon Diaz en Braziliaan Abel Braga wordt al gesproken over een dienstverband. 'Maar we hebben van geen van beiden gehoord of ze willen ingaan op het aanbod', aldus Al Ali.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen