Werder klopt Alemannia met prachtgoal Diego

Werder Bremen liep zich 45 minuten lang stuk op Alemannia Aachen, maar stelde na rust dankzij twee Nederlandse wissels razendsnel orde op zaken, waarna Diego het duel besliste met een fantastische goal: 3-1. De ploeg van Thomas Schaaf heroverde de koppositie in de Bundesliga.

Daniel Jensen en Markus Rosenberg (foto) meldden zich in de 46ste minuut op het veld nadat hun ploeg er in de eerste 45 minuten niet in was geslaagd een vlotte 1-0 achterstand ongedaan te maken. Met de twee voormalige Eredivisie-spelers was de thuisploeg wel succesvol.

In de vijftigste minuut scoorde Jensen na een fraaie combinatie. Rosenberg zorgde met een overstapje voor de afleiding, Miroslav Klose legde klaar voor de instormende Jensen, die koel de bal binnenschoof: 1-1. Vijf minuten later was het de beurt aan Rosenberg, die zijn man opzij zette en doelman Kristian Nicht klopte met een schot door de benen: 2-1.

De voorsprong kwam het elftal van Schaaf toe. In de eerste helft was de ploeg al na twee minuten op achterstand gekomen, door een klutsgoal van Sergio Pinto, die van dichtbij de bal over de doellijn frommelde namens Alemannia, waarvoor Jeffrey Leiwakabessy weer eens negentig minuten speelde.

Na de 0-1 was het Werder dat aandrong en tal van kansen kreeg, maar niet scoorde. Diego, Klose en Frank Baumann waren dichtbij de 1-1. Na de 2-1 voorsprong verzuimde Bremen het karwei vroegtijdig af te maken: Patrick Owomoyela knalde op de lat, terwijl Klose de paal trof. Pas in blessuretijd was het Diego die vanaf zestig meter de ten aanval getrokken doelman Nicht klopte met een fantastische lob.

Werder passeerde Schalke 04. De Hanzeaten hebben een voorsprong van één punt op de onttroonde koploper, die zaterdag Energie Cottbus op bezoek krijgt.