Werder klopt Hannover, comeback Bayer

Werder Bremen heeft de koppositie heroverd in de Bundesliga. Bayer Leverkusen kwam sterk terug tegen Alemannia Aachen.

Werder Bremen-Hannover 96 3-0
Werder won weliswaar met ruime cijfers, maar trof in de streekgenoot een tegenstander die lange tijd gelijkwaardig was en de thuisploeg geregeld voor problemen stelde. Toch kwam Werder al snel op voorsprong. Al in de vijfde minuut scoorde Tim Borowski met een kopbal op aangeven van Miroslav Klose.

In de 67ste minuut verdubbelde Hugo Almeida het verschil nadat Hannover zowel de paal als de lat had geraakt. En een kwartier voor tijd besliste Per Mertesacker (foto) het duel via een rebound. Markus Rosenberg mocht de laatste zeven minuten zijn debuut maken als invaller bij Werder, Arnold Bruggink speelde 73 minuten met Hannover.

Alemannia Aachen-Bayer Leverkusen 2-3
Leverkusen won het attractieve duel op Tivoli. Aachen was via Laurentiu Reghecampf en Vedad Ibisevic op een 2-0 voorsprong gekomen, maar via Bernd Schneider, Andrei Voronin en nogmaals Schneider won de pillenclub alsnog. Schneider zorgde in de 57ste minuut met een rake vrije trap voor de beslissing. Jeffrey Leiwakabessy speelde het gehele duel met Alemannia.