Werder volgt dankzij uitblinker Rosenberg

Werder Bremen volgde het voorbeeld van koploper Schalke 04 en VfB Stuttgart door te winnen bij Hertha BSC. Arminia Bielefeld speelde zich zo goed als veilig.

Werder volgt dankzij uitblinker Rosenberg

Hertha BSC-Werder Bremen 1-4Markus Rosenberg was de grote man bij Werder. De Zweedse oud-Ajacied begon in de basis in plaats van Hugo Almeida en betaalde het vertouwen van trainer Thomas Schaaf terug door liefst drie keer te scoren.

Met een niet onhoudbaar lijkend afstandschot zorgde Rosenberg na negentien minuten spelen voor 0-1. Bij de thuisclub moest Josip Simunic vervolgens met een rode kaart van het veld en lag de weg voor Bremen open voor een ruimere score. Rosenberg scoorde in de tweede helft nog twee keer. Tussendoor was ook Diego trefzeker.

Bayer Leverkusen-Arminia Bielefeld 1-2Met nog twee speelronden te gaan speelde Arminia Bielefeld zich zes punten los van de degradatieplaatsen door verrassend de volle winst te pakken in Leverkusen. Artur Wichniarek opende de score voor de gasten. Zijn vervanger Jonas Kamper maakte in de 83ste minuut de winnende goal, nadat Bayer op gelijke hoogte was gekomen via Sergei Barbarez.

Bekijk hier al onze video's