Willem II al elf jaar zonder zege in Utrecht

Willem II hoopt woensdag te kunnen profiteren van de zwakke thuisvorm die FC Utrecht momenteel teistert. De Tilburgers hebben in de Eredivisie al elf jaar niet meer gewonnen in de Domstad.

Willem II al elf jaar zonder zege in Utrecht

De laatste triomf die Willem II in competitieverband in Utrecht vierde, dateert van 14 februari 1993. Destijds maakte Guinees international Mohamed Sylla het winnende doelpunt (0-1). Daarmee bezorgde hij de Utrechters één van zijn zeven thuisnederlagen van dat seizoen.

Willem II reisde in de Eredivisie-historie tot dusverre 21 keer af naar Utrecht en keerde slechts drie keer met een overwinning terug naar Brabant. Behalve de eerdergenoemde overwinning van 1993 lukte dat in 1981 en 1988 (beide keren 0-2).

Van de laatste tien ontmoetingen in Stadion (Nieuw) Galgenwaard speelde Willem II er liefst zeven gelijk en verloor er drie. De doelcijfers zijn uiteraard in het voordeel van de thuisploeg: 14-9.

Overigens is Willem II in competitieverband dit seizoen al vier uitwedstrijden op rij ongeslagen. Ruim drie jaar geleden kwam een dergelijke uitreeks voor het laatst voor. Toen bleven de Tilburgers tussen 15 april en 5 september 2000 vijf opeenvolgende duels ongeslagen op vreemde bodem.

Bekijk hier al onze video's