Willem II doet zaken met City Group: Zweedse belofte op weg naar Tilburg

Reacties

Amar Fatah is op weg naar Willem II. De twintigjarige vleugelspeler wordt op huurbasis overgenomen van Troyes, dat deel uitmaakt van de City Football Group. De bedoeling is dat Fatah begin volgende week wordt gekeurd en daarna zijn handtekening zet.

Willem II doet zaken met City Group: Zweedse belofte op weg naar Tilburg

Fatah geldt als een grote belofte. De Zweedse aanvaller met Somalische roots maakte twee jaar geleden de overstap van AIK naar Troyes. De club uit de Ligue 2 stalde Fatah de laatste anderhalf jaar bij Lommel, een ander lid van de City Football Group. Op het tweede niveau van België kwam de rechtspoot vorig seizoen dertien duels in actie, waarvan negen als invaller.

Deze zomer mocht Fatah als stagiair mee op de tournee van Manchester City in de Verenigde Staten. Pep Guardiola gunde de vleugelspeler als invaller speeltijd in de oefenduels met AC Milan, Barcelona en Chelsea. In de wedstrijd tegen de Spaanse topclub scoorde Fatah als enige speler van City in de penaltyserie.

Fatah ligt nog tot medio 2027 vast bij Troyes, dat de vleugelaanvaller vlieguren gaat laten maken in Tilburg. Als de medische keuring geen problemen oplevert, wordt de tijdelijke overgang begin volgende week afgerond. Willem II hoopt zich in de slotweek van de transferwindow nog te versterken met een linksbenige centrale verdediger, een verdedigende middenvelder en een aanvaller.

Willem II liet Joshua Smits naar De Graafschap vertrekken. Waarom de Tilburgers geen transfersom verlangden voor de 31-jarige doelman, lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.