Winnend Man Utd toont veerkracht met comeback na curieus moment

Reacties

Manchester United heeft ten koste van Brentford zaterdagmiddag voor het eerst sinds 14 september weer gewonnen in de Premier League. Rasmus Højlund maakte op prachtige wijze het winnende doelpunt en liet zo zien dat Erik ten Hag hem terecht boven Joshua Zirkzee had verkozen.

Winnend Man Utd toont veerkracht met comeback na curieus moment
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Brentford
Brentford

Met Zirkzee op de bank en Tyrell Malacia die nog geblesseerd is, was Matthijs de Ligt de enige Nederlander in de basis bij United. De Oranje-international vertolkte in de eerste helft een hoofdrol, wat begon met een ongelukkige botsing met Kevin Schade. De centrumverdediger knalde met zijn hoofd tegen de knie van de Brentford-aanvaller. Dat resulteerde in een hoofdwond, die de medische staf van The Red Devils de nodige kopzorgen bezorgde. Na een eerste behandeling moest De Ligt later in de eerste helft nog twee keer naar de kant omdat de wond bloedde.

Bij het laatste verzorgmoment ging het mis voor de thuisploeg. De Ligt keek bij de zijlijn onrustig toe aan de zijde van een verzorger toen Brentford een corner mocht nemen. Mikkel Damsgaard trapte de bal perfect, Ethan Pinnock kwam los van Diogo Dalot en kopte vanuit een open ruimte bij de eerste paal de 0-1 binnen. De frustratie bij United over het moeten missen van kopspecialist De Ligt bij dat moment was groot. Zowel Erik ten Hag als Ruud van Nistelrooij kreeg geel voor de manier van protesteren bij de arbitrage.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

United leek wakker geschud door dat moment uit de extra tijd van de eerste helft. Na rust kwam de ploeg veel sterker voor de dag. Spelers van Brentford werden feller afgejaagd en in de 47ste minuut was het al raak. Marcus Rashford slingerde de bal met zijn rechter prachtig voor het doel. De voorzet was perfect op maat voor Alejandro Garnacho, die niet aarzelde en Mark Flekken klopte met een volley: 1-1. Rechtsback Sepp van den Berg had bij die aanval zijn handen vol aan het afstoppen van Casemiro, waardoor Garnacho alle vrijheid had.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

De druk die was ontstaan door het vijf keer op rij niet winnen voor de interlandbreak werkte bij United niet meer verlammend, maar inspirerend. De aanvallende klasse kwam na ruim een uur nog eens aan het licht. Christian Eriksen speelde Bruno Fernandes in en de Portugees speelde de bal met buitenkant voet zonder aan te nemen door naar Højlund. De Brentford-defensie werd verrast door die actie en de Deense spits wipte de bal koeltjes over de uitgekomen Flekken heen, zo in de verre hoek: 2-1.

Højlund kampte in het begin van het seizoen met een spierblessure en kreeg tegen Brentford al voor de derde keer op rij de voorkeur boven Zirkzee. Laatstgenoemde kwam in de 74ste minuut nog wel als invaller binnen de lijnen. Hij kreeg tien minuten voor het einde na een tikje van Rashford een uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de aanwinst nam de bal niet aan. United slaagde er niet in de marge te verdubbelen, waardoor het spannend bleef. Het laatste fluitsignaal werkte bevrijdend voor Ten Hag en zijn ploeg. Na de derde competitiezege van het seizoen staat de grootmacht weer in het linkerrijtje. Donderdag wacht een uitwedstrijd tegen het Fenerbahçe van José Mourinho in de Europa League, waarin United na twee remises ook moet achtervolgen.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Newcastle United
8
3
3
2
8-8
0
12
9
Fulham
8
3
2
3
11-11
0
11
10
AFC Bournemouth
8
3
2
3
10-10
0
11
11
Manchester United
8
3
2
3
7-9
-2
11
* Actueel tot en met 19 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.