'Wisselgeld' helpt Go Ahead aan volle buit: 'Dit is superlekker'

Go Ahead Eagles heeft de smaak te pakken. De club uit Deventer won zondag met 4-1 van Heracles Almelo en pakte zo tien punten uit de laatste vier wedstrijden. Trainer Paul Simonis (foto) is tevreden met de ontwikkeling bij zijn ploeg, die het overwicht op het veld nu ook in de score uitdrukte.

Go Ahead Eagles
4 - 1
Heracles Almelo

'Dit is superlekker', vertelde de trainer van Go Ahead. 'We hebben in veel wedstrijden meer gecreëerd dan dat we scoorden, kijkend naar de expected goals. Dan is het wel fijn dat we er nu vier maken. Het scheelt dat we wat wisselgeld op de bank hebben. Oliver Edvardsen valt in, versiert een penalty en geeft een assist. Het is heel fijn dat we in de breedte een goede selectie hebben.'

Toch had Simonis in de rust wel het idee dat er wat peper nodig was bij zijn ploeg. De zondagse lunchwedstrijd begon zoals vaker gezapig. 'We hadden wel controle, maar we speelden in zo'n laag tempo, dat we te weinig creëerden. Na rust deden we dat beter en zag je ook dat de energie oversprong naar de tribunes en andersom.'

Go Ahead won de afgelopen weken van Sparta Rotterdam, FC Groningen en nu dus Heracles en speelde thuis gelijk tegen Ajax. 'Voor die reeks keek ik naar het programma en dacht ik nog: jezus…', vertelde Simonis. 'We hadden drie punten en dit was een pittig programma. Maar ja, we zijn er sterk doorheen gekomen. Nu moeten we dit vasthouden.'

Van de Looi

Collega Erwin van de Looi vond dat zijn ploeg een geflatteerde nederlaag leed. 'Go Ahead is voetballend iets verder dan wij. Zij hadden een overwicht, maar wij hebben ze bij de goals ook geholpen. Ik had niet het gevoel dat zij zomaar zouden scoren. Maar ja, bij de 1-1 zien we er niet goed uit bij een corner en aan de penalty ging een fout in de opbouw bij ons vooraf. Dat is zuur.'

De trainer van Heracles concludeerde dat zijn ploeg het zelf weggaf in Deventer. 'Go Ahead is een goede ploeg die voor iedereen lastig te bespelen is, maar ik vond dat we 75 minuten uitstekend op het veld stonden. Ik had niet het gevoel dat het deze kant op zou gaan. Een punt was prettig geweest en dat had ook gekund. Kijk, we hebben ook met 3-0 verloren bij PEC Zwolle, maar dat vond ik een heel andere nederlaag. Nu zag ik een team dat wilde vechten.'