Wit-Rusland haakt aan, Slovenië haakt af

Luxemburg-Wit-Rusland 1-2

Wit-Rusland haakt aan, Slovenië haakt af

Wit-Rusland won nipt van Luxemburg en boekte de tweede overwinning in de EK-kwalificatiereeks. Toch was het niet bijster overtuigend wat de Wit-Russen lieten zien in stadion Josy Barthel. Timofei Kalatsjev opende de score. De middenvelder van FK Rostov schoot de bal van zestien meter in de bovenhoek.

Na rust leek de wedstrijd gespeeld toen Vitali Kutuzov, de aangever bij de eerste goal, er zelf 0-2 van maakte. Van afstand mikte hij de bal voorbij doelman Jonathan Joubert. Via invaller Cris Sagramola knokte Luxemburg zich terug in de wedstrijd. Hij maakte het eerste doelpunt voor Luxemburg in de race naar het EK. Maar verder dan 1-2 kwam de thuisploeg niet.

Dankzij de drie punten kruipt Wit-Rusland wat dichter naar de top drie in Groep G. Nederland is koploper, gevolgd door Bulgarije en Roemenië. Luxemburg staat troosteloos laatste met vier nederlagen op rij.

Albanië-Slovenië 0-0Slovenië en Albanië schoten weinig op met het doelpuntloze gelijkspel in Shkoder en hoeven zich geen illusies meer te maken over een plek bij de eerste twee. Albanië drong het meest aan en waagde achttien doelpogingen. Geen van alle was venijnig genoeg om tot een goal te leiden.

Bekijk hier al onze video's