WK 2010 in cijfers: Müller en Nieuw-Zeeland

Tijdens het WK werd er 145 keer gescoord in 64 wedstrijden, gemiddeld dus 2,27 doelpunten per duel. Duitsland was het meest trefzeker met zestien goals, terwijl Algerije en Honduras als enige landen niet tot scoren kwamen. Noord-Korea incasseerde de meeste treffers: twaalf. Portugal en Zwitserland daarentegen kregen in Zuid-Afrika slechts één doelpunt tegen.

WK 2010 in cijfers: Müller en Nieuw-Zeeland

Thomas Müller was de meest waardevolle speler van het WK met vijf goals en drie assists, de aanvaller van Duitsland was ook de jongste doelpuntenmaker van het toernooi. Tijdens de 4-0 zege op Australië was Müller twintig jaar en 273 dagen oud.

Cuauhtémoc Blanco was juist de oudste speler die zich dit WK op het scorebord werkte. Tijdens het duel met Frankrijk was de Mexicaan 37 jaar en 151 dagen toen hij vanaf de strafschopstip de 2-0 binnenschoot.

Naast de meest waardevolle speler en de jongste doelpuntenmaker was Müller ook de snelste doelpuntenmaker van het WK. In de kwartfinale tegen Argentinië opende hij al na twee minuten en 38 seconden de score, waarna Duitsland uitliep naar een 4-0 zege. Bij de Zuid-Amerikanen speelde Gonzalo Higuaín mee, de enige speler die in Zuid-Afrika een hattrick maakte. De 22-jarige was drie keer trefzeker tijdens het duel tussen Argentinië en Zuid-Korea (4-1).

Nederland en Spanje, die zondag de finale speelden, wonnen de meeste wedstrijden in Zuid-Afrika. Beide zegevierden zes keer. Spanje verloor zijn eerste duel en lieten daarop zes zeges volgen. Nederland had juist tot aan de finale alles gewonnen, maar ging in de eindstrijd met 1-0 onderuit. Maar één land keerde zonder verlies terug naar huis en dat was opvallend genoeg Nieuw Zeeland, dat overigens ook niet won. De ploeg speelde drie keer gelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen