WK-20: Omotoyossi fleurt matige opening op

Het WK voor spelers onder twintig jaar is van start gegaan. Benin en Australië openden het toernooi in Kerkrade, waar Oranje vanavond ook nog Japan treft. Het eerste duel was niet hoogstaand en eindigde in 1-1. Razak Omotoyossi zorgde voor de meeste opwinding.

De negentienjarige spits van Benin maakte niet alleen het eerste doelpunt in de 32ste minuut, maar liet meerdere keren zien een handige dribbelaar te zijn. Omotoyossi pingelt graag en zette meerdere Australiërs voor schut. Zijn rendement bleef echter beperkt tot die ene goal.

Australië had in de eerste helft redelijk wat moeite met het frank en vrij spelende Benin. Maar na rust grepen de Socceroos het initiatief, kwamen langszij en misten een paar goede kansen op de overwinning.

Wie de 1-1 maakte, bezorgde de FIFA veel kopzorgen. Eerst kreeg Chris Tadrosse hem op zijn naam geschreven, daarna Kristian Sarkies en tenslotte Nick Ward, al leek het er meer op dat Charaf Chitou in eigen doel scoorde.