Xavi Simons heeft eerste goal voor Oranje te pakken

Reacties

Xavi Simons heeft maandagavond in de oefeninterland tegen IJsland zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal gemaakt. De 21-jarige speler van RB Leipzig opende in De Kuip de score in de uitzwaaiwedstrijd van Oranje.

Xavi Simons heeft eerste goal voor Oranje te pakken
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
IJsland
IJsland

Voor het duel met IJsland had Simons al dertien interlands op zijn naam staan. Waar de doelpunten de afgelopen seizoenen bij RB Leipzig en PSV als rijpe appelen vielen, bleven de goals voor Oranje uit. Tegen IJsland begon hij in de basis en na een kwart wedstrijd was het raak voor Simons.

Joey Veerman kwam met een fraaie bal over de defensie op de proppen. Daarmee speelde hij Denzel Dumfries vrij, die de bal ineens voor het doel kopte. Simons dook op voor de goal en werkte met rechts de 1-0 binnen via de grond. Bij zijn 24ste doelpoging in het shirt van Nederland was het raak voor de middenvelder annex buitenspeler.

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.

Ma 10 jun.

Zo 16 jun.

Vr 21 jun.

Di 25 jun.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.