Kane heeft 'moeilijk WK-moment' een plek gegeven op weg naar EK-start

Reacties

Harry Kane heeft zijn negatieve hoofdrol bij de uitschakeling van Engeland op het WK in Qatar achter zich gelaten op weg naar het EK. De captain van de Engelsen reist met een positief gevoel af naar Duitsland. 

Kane heeft 'moeilijk WK-moment' een plek gegeven op weg naar EK-start
© Pro Shots
Servië
Servië
0 - 1
Engeland
Engeland

Engeland kende vrijdagavond een teleurstellende generale repetitie voor de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Servië. IJsland, niet actief op EURO 2024, bleek op Wembley te sterk voor de verliezend finalist van het vorige EK. Oranje speelt vanavond tegen de IJslanders.

Kane deed ruim een uur mee. 'Dat was ook het plan en ik voel me fysiek gezien goed', aldus de topscorer van de Bundesliga van dit seizoen tegen The Guardian. 'Ik heb een geslaagd trainingskamp achter de rug met goede trainingen en eerder dertig minuten in de wedstrijd tegen Bosnië. Ik zit gewoon lekker in mijn vel.'

De ontknopingen van de afgelopen twee eindtoernooien spelen richting het EK niet meer door het hoofd van Kane. Engeland verloor de vorige EK-finale in Londen van Italië na een penaltyserie en op het WK was Frankrijk te sterk in de kwartfinales. Kane miste tegen de Fransen bij een 1-2 achterstand vlak voor tijd een strafschop.

'Yeah, pretty shit, wasn’t it?' antwoordde Kane op de vraag hoe hij terugblikt op die WK-avond. 'In voetbal heb je altijd met ups and downs te maken. Natuurlijk was dat een moeilijk moment voor mij, maar ik heb dat sindsdien een plek kunnen geven en kijk nu uit naar een nieuw eindtoernooi.'

'Op het vorige EK waren we heel dicht bij de eindzege en nu zijn we weer hongerig naar succes. Ik heb het gevoel dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Toch weten we ook hoe moeilijk het gaat worden om de titel te winnen. Je hebt uiteindelijk geluk nodig, zoals elke kampioen heeft gehad. Er is veel werk te verrichten tot een mogelijke finale in juli', besluit de spits van Bayern München.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Europees Kampioenschap

Stand Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.