Dit zijn de favorieten voor de topscorerstitel op het EK

ADVERTORIAL - Over precies een week begint het EK in Duitsland. Het is een mooi moment om de beoogde topscorers van het toernooi onder de loep te nemen. TOTO heeft mooie quoteringen rondom de grootste kanshebbers voor je in petto, waaronder voor de tegen Canada scorende Memphis Depay. Blik vooruit en speel mee!

Dit zijn de favorieten voor de topscorerstitel op het EK

De grootste kanshebber voor de topscorerstitel is Kylian Mbappé. De aanvoerder van Frankrijk kwam dit seizoen 44 keer tot scoren in 48 optredens voor Paris Saint-Germain. Daarnaast werd hij ook tijdens WK in Qatar topscorer van het toernooi, met in totaal acht goals voor Frankrijk. Dat Mbappé er lekker in zit, kan je wel stellen. De bij Les Bleus acterende linksbuiten rondde afgelopen maandag zijn transfer naar Real Madrid af. Bovendien zullen er ergens vast nog revanchegevoelens bij hem borrelen voor het laatste EK dat hij speelde. Mede door een gemiste strafschop van Mbappé moest Frankrijk het toernooi verlaten na de verloren achtste finales tegen Zwitserland. TOTO heeft een quotering van 5.50 staan voor een topscorerstitel van Mbappé.

In het spoor van Mbappé vinden we Harry Kane. De aanvalsleider van Bayern München maakte er dit seizoen één meer dan de Fransman en mocht zich daarom tot topscorer van Europa kronen. Tijdens het laatste EK verloor Kane de finale van Italië en op het WK in Qatar vlogen de Engelsen mede door een gemiste strafschop van de spits in de kwartfinales uit het toernooi. It’s coming home, zullen we de komende weken weer veel horen vanuit de Engelse kelen. Mede aan Kane de taak om die wens in vervulling te laten gaan. TOTO heeft een quotering van 6.25 staan voor een topscorerstitel van de Engelsman.

Wanneer er over topscorers wordt geschreven, kan de naam van Cristiano Ronaldo niet ontbreken. De 39-jarige befaamde nummer zeven maakt zich op voor zijn zesde EK met Portugal en dat is op zich al een record. Bondscoach Roberto Martínez gaf al tekst en uitleg waarom hij Ronaldo heeft geselecteerd en noemde hem zelfs al ‘onze captain’. In totaal scoorde de spits al veertien keer op een EK. Kan hij namens Portugal als topscorer eindigen tijdens dit eindtoernooi? TOTO plakt er een quotering van 12.50 op.

Net als van Kane wordt er in Engeland ook veel verwacht van Jude Bellingham. De aanvallend ingestelde speler van Real Madrid beleefde een topseizoen bij zijn nieuwe club, waarin hij kampioen van Spanje werd, de Champions League won en 23 keer scoorde. Wat Gareth Southgate met Bellingham van plan is bij Engeland, is alleen de grote vraag. De speler is als aanvaller gepresenteerd in de voorselectie, maar in die linie is nu net een overschot aan kwaliteit. De kans bestaat dus ook dat Bellingham wat meer teruggetrokken zal spelen op het middenveld, net als op het afgelopen WK. Daar zal meer duidelijk over worden in de laatste oefeninterland die Engeland tegen IJsland speelt. TOTO hanteert in ieder geval een quotering van 16.00 voor een topscorerstitel van Bellingham op het EK.

De laatste uitgelichte kanshebber voor de topscorerstitel is Romelu Lukaku. De spits is al jarenlang de all time-topscorer van België en werd met veertien goals in acht wedstrijden topscorer van de EK-kwalificatie. Of De Rode Duivels ver gaan komen in het toernooi is de grote vraag, maar op papier zijn ze groepshoofd van een van de makkelijkste poules. Slovenië, Oekraïne en Roemenië worden de tegenstanders, waartegen Lukaku zich wel eens flink zou kunnen gaan uitleven. Met assistkoningen Jeremy Doku, Johan Bakayoko en Kevin De Bruyne is de spits in ieder geval in goede handen. TOTO heeft een quotering van 18.00 staan voor wanneer Lukaku topscorer van het toernooi wordt.

Nederlandse kansen op topscorerstitel bij TOTO

- Memphis Depay: 40.00
- Cody Gakpo: 40.00
- Donyell Malen: 45.00
- Brian Brobbey: 60.00
- Teun Koopmeiners: 70.00

Heb jij hoge verwachtingen van het Nederlands elftal voor dit EK? Bekijk het uitgebreide aanbod van TOTO en zoek de weddenschappen die passen bij jouw voorspellingen. Veel plezier deze voetbalzomer!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's