Yamal grapt over zijn goal: 'Ik weet dat Nico niet fanatiek verdedigt'

Reacties

Hansi Flick heeft met plezier naar zijn team gekeken in de thuiswedstrijd van Barcelona tegen Athletic. De Duitse trainer ontkwam na de zege niet aan vragen over zijn onderonsje met transferdoelwit Nico Williams, de sterspeler van de Basken.

Yamal grapt over zijn goal: 'Ik weet dat Nico niet fanatiek verdedigt'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Flick en de 22-jarige aanvaller die met Spanje het EK won en in verband wordt gebracht met een transfer naar Barรงa, troffen elkaar na het laatste fluitsignaal bij de zijlijn. Er was een korte omhelzing. De Duitse coach zei wat tegen de buitenspeler en de jongeling reageerde breedlachend. 'Ik feliciteerde hem met het winnen van het EK', probeerde Flick tijdens zijn persconferentie het onderwerp van tafel te vegen.

Tijdens het interview van doelpuntenmaker Lamine Yamal bij DAZN was het even eerder ook al over Nico Williams gegaan. Yamal stak toen het over zijn doelpunt ging de draak met de defensieve arbeid die zijn goede vriend en collega-international levert. 'Mijn goal? Ja, ik zag dat Nico eraan kwam. Ik weet dat Nico niet fanatiek verdedigt, dus dook ik de ruimte in', aldus Yamal over de actie waarbij hij de Athletic-aanvaller passeerde en scoorde met een licht van richting veranderd schot.

Robert Lewandowski hielp Barcelona over het dode punt door de 2-1 te maken en werd daarmee de matchwinner. De 36-jarige Pool die met Flick als coach met Bayern Mรผnchen in het seizoen 2019/20 de Champions League won, staat na twee speelrondes al op drie treffers in La Liga. Het lijkt erop dat Flick direct weer het beste in de goalgetter naar boven haalt, merkten de Spaanse journalisten op. De opvolger van Xavi reageerde: 'We moeten niet naar zijn leeftijd kijken maar naar zijn spel. Hij heeft alle kwaliteiten die wij op die positie nodig hebben en hij is honderd procent fit. Zodra we diep op de helft van de tegenstander komen, is hij zo belangrijk voor ons.'

Barcelona gaat nu toewerken naar de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano van dinsdagavond. Flick gaf eerlijk aan dat hij ook nog niet weet of hij dan wel over aankoop Dani Olmo kan beschikken. De aanvallende middenvelder kon vanwege de salarislimieten nog niet ingeschreven worden voor de thuiswedstrijd tegen Athletic.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.