Zaniolo na buitenlandse avonturen terug in Italië

Reacties

Nicolò Zaniolo keert terug in zijn thuisland Italië. Europa League-winnaar Atalanta huurt de 25-jarige Zaniolo van Galatasaray en heeft ook een koopoptie bedongen.

Zaniolo na buitenlandse avonturen terug in Italië
© Pro Shots

Zaniolo groeide een paar jaar geleden bij AS Roma uit tot een van de smaakmakers van de ploeg. Hij maakte het enige doelpunt in de gewonnen Conference League-finale tegen Feyenoord in 2022. Zaniolo kreeg het in het daaropvolgende seizoen aan de stok met Roma en hoofdtrainer José Mourinho. Hij vertrok uiteindelijk naar Galatasaray.

Afgelopen seizoen werd Zaniolo door de Turkse topclub verhuurd aan Aston Villa. In 39 wedstrijden voor de ploeg van Unai Emery wist Zaniolo drie keer het net te vinden. Aston Villa eindigde in de Premier League als vierde en kwalificeerde zich daardoor voor de Champions League.

Ook Zaniolo gaat de Champions League in, maar dan met Atalanta. De club uit Bergamo versloeg in de finale van de Europa League Bayer Leverkusen (3-0) en eindigde als vierde in de Serie A.

De koopoptie van Atalanta kan ook nog verplicht worden als er bepaalde voorwaarden worden bereikt, zo meldt de club. Bij Atalanta gaat Zaniolo samenspelen met een aantal Nederlanders: Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker verwelkomen hem bij de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.